Nie założyłem konta a ono istnieje....:(

bekcham

Member
Kiedyś szukałem w sieci dobrego konta bankowego. Trafiłem na Pana który obiecał stworzyć dla mnie symulator konta. Poprosił o dane itp.
Jednakże nie zgodziłem sie na jego załozenie. Koleś samodzielnie założył dla mnie konto bez mojej zgody. Co zrobić?

To jest aspekt karalny. Nie sądze aby mozna sobie było bezkarnie pozwolić na takie oszustwo. Masz dane tego gościa? Wyjaśnij pierwsze z nim sprawę, a potem podejmij kroki prawne:)

To jest aspekt karalny. Nie sądze aby mozna sobie było bezkarnie pozwolić na takie oszustwo. Masz dane tego gościa? Wyjaśnij pierwsze z nim sprawę, a potem podejmij kroki prawne:)

ja rónież uważam, że to niezły przektęt jest. Najlepiej postaraj się to w banku pierwsze wyjaśnić...jakiś informacji ci udzielą przecież..

Rozumiem, że to konto istnieje w jakimś oficjalnym banku, a więc najlepszym wyjściem jest skontaktowanie się z tym bankiem i zlikwidowanie tego konta.

Dokładnie tak, bank z pewnością nie będzie się ociągać z likwidacją konta bo też na to na sumieniu (poproś ich o pokazanie umowy otwarcia i prowadzenia rachunku bankowego z Twoim podpisem!)

No ale to przecież nie wszystko. Jeżeli ma się dane tego gościa, to trzeba zawiadomić bank i jakieś służby, że ktoś używa pozyskanych danych bez zgody zainteresowanego.

Czy zgłosił gdzieś Pan to? Jaki to bank? Czy rozmowa przebiegała telefonicznie? Pamietajmy o tym, że w dziesiejszych czasach wszystkie rozmowy są nagrywane!

Powrót